Mensenkracht

Passie
Waar zit je kracht?
Wat geeft je kracht?
Wie en wat inspireert je?
Wat houdt je bezig?
Wat ondermijnt je kracht?
Mensenkracht gaat over wat je kracht geeft, je passies en inspiratie. Maar ook, wat ondermijnt die kracht?

Wat mijn kracht ondermijnt is een vervelende aandoening waardoor ik weinig energie heb en niet alles kan doen wat ik zou willen. Maar ook de problemen die mijn zoon heeft ondervonden in zijn ontwikkeling, het niet kunnen vinden van een passende omgeving voor hem en het onbegrip eromheen. De lange en vaak vruchteloze zoektoch en de  vele bergen en dalen die wij hebben moeten overbruggen. Het is heel pijnlijk en verdrietig als je je kind ziet lijden, je hem geen onbezorgde jeugd kunt bieden en je je constant zorgen maakt over zijn toekomst. 

Wat doe ik om weer in mijn kracht te komen:
Ik heb mijn mensenkracht dus hard nodig. Dit zijn een paar van de zaken die mij kracht en energie geven en die ik graag met anderen/jullie wil delen en daarom deze blog:

- mensen: mijn grootste passie is misschien wel de interesse in mensen van allerlei pluimage, en in het bijzonder mijn familie en vrienden. Ik houd van gezelschap, mensen om mij heen, van zorgen voor mensen, van kinderen omdat ze zo onbevangen zijn, het fascinerende van de menselijke geest. Ik heb psychologie gestudeerd omdat ik me graag in mensen verdiep, wat beweegt ze, hoe zitten ze in elkaar, en hoe kan ik ze helpen, steunen, coachen, blij maken.

-  Dans: mijn grote passie, mijn expressie. Helaas kan ik dit door gezondheidsproblemen niet meer doen zoals vroeger. Nu in de vorm van vrijwilligerswerk: theater en dans met mensen met hersenletsel. Theater en dans heeft ook alles met mensen te maken, met het uiten van gevoelens, verlangens en innerlijke conflicten.
- creativiteit: handwerken en naaien: produceren van iets nieuws geeft je een goed gevoel, en je kunt er anderen blij mee maken. Het kan ook een vorm van expressie zijn, en bovendien kan het heerlijk ontspannend zijn. Rust en ontspanning zijn ook erg belangrijk!

- Film, TV, muziek en lezen: je even in een andere wereld wanen, de dagelijkse beslommeringen vergeten, er helemaal in kunnen opgaan. Heerlijk naar een concert of festival, genieten van goed gezelschap of juist lekker in je eentje nieuwe muziek beluisteren of opgaan in fantasieverhalen.

- De (volks)tuin: het buiten zijn, de rust van de natuur maar ook de mensen in het verenigingsleven die zich inzetten daarvoor.

En verder alles wat me bezig houdt, blij maakt etc. 

Over deze en andere dingen schrijf ik op deze blog.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten