donderdag 12 februari 2009

Voor elkaar maken (deel 1)


In de opleiding leer je ook lingerie voor anderen te maken. Dit oefenen we door voor een mede-cursiste te naaien. Hier zie je het resultaat van de BH met diagonale lijn die we voor elkaar hebben gemaakt. De rechter-BH heb ik voor een mede-cursiste gemaakt (bovenste op de onderste foto), de linker is voor mij gemaakt. De lycra is hetzelfde, het kant verschillend. De slips zijn beide door mij gemaakt (voor mezelf).

De pasvorm was van beide goed gelukkig! Het is even wennen om met andere maten te tekenen, maar niet heel erg moeilijk. Ik denk dat het pas lastig wordt bij bijzondere maten, heel klein of heel groot bijvoorbeeld. Maar (helaas zou ik zeggen) is iedereen redelijk gemiddeld in ons clubje dus wat dat betreft nog geen oefening in aparte maten. Grappig om het verschil in afwerking te zien. Mijn mede-cursiste heeft de BH voor mij bijv. niet doorgestikt, terwijl ik dat wel gewend ben om te doen.

Volgende keer het resultaat van de bodies die we voor elkaar hebben gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Als je wil mag jij mijn maten wel een keertje nemen en er eentje voor me maken, dan kan je oefenen met grote maten (en heb ik een goed patroon!) Deal?

    Groetjes,

    Jos

    BeantwoordenVerwijderen
  2. You just won yourself a Sisterhood Award! Zie mijn blog. You deserve it!

    BeantwoordenVerwijderen