woensdag 1 oktober 2014

Een ecologisch sprookje

Afgelopen woensdag was het tweede deel van de theatrale kunstroute, een onderdeel waar ik zelf een actieve rol in heb gespeeld, niet op het podium maar als choreografe dus dit lag helemaal in mijn straatje. We hebben nl. een Ecosprookje gemaakt met twee van onze acteurs en vier meiden waarmee wij in contact zijn gekomen via de IJburgse dansschool Dance Tickles.

De voorstelling was in de Happy Panda op de Pampuslaan, en eigenaar Edwin Groenewegen heeft veel ervaring met organiseren van evenementen e.d. Hij heeft ook een prachtige ruimte en middelen om een echte voorstelling te kunnen geven in zijn winkel. Hij heeft ook enthousiast meegedacht en had een mooi 'podium' voor ons klaargezet in zijn zaak:


Links de foto's van ons 'podium'
 
Verhaal:
Met alle acteurs van de theaterwerkplaats gezamelijk de outlines vastgelegd en bedacht waar het over moest gaan. We wilden een thema dat met de winkel verbonden was en lieten ons inspireren door termen als 'recycling', 'natuur' en 'vervuiling'. Uiteindelijk rolde daar het idee uit voor een eco-sprookje.

Onze grote-geest-actrice die het beste floreert als ze zich in het centrum van de aandacht bevindt, heeft het verhaal verder uitgewerkt en live verteld als zijnde de grote scheppende geest. Ze zag er dan ook prachtig uit in haar wervelende kostuum.

Een dansend vuurtje

De scheppende geest geeft het licht aan de elementen, die onder haar rokken uit dansten maar vervolgens bedreigd worden door het plasticvervuilingsmonster. Dit was een van onze acteurs met afasie die met weinig woorden maar destemeer expressie een geweldig monster neerzette en daarmee hoge ogen scoorde. Helaas voor dit monster kon hij de elementen uiteindelijk niet de baas, en moest hij het onderspit delven. 

Het plasticvervuilingsbeest valt Water, Lucht en Aarde aan


Ik heb geprobeerd de dans- en bewegingskwaliteiten van de meiden in te zetten, ze eerst allemaal alle elementen laten dansen en daarna gekeken welk element het beste bij ze pasten. En dat was goed te zien, Water danste echt vloeiend als water, Aarde grondig als aarde, Lucht als wind, en Vuur met de vurige passie.

De muziek werd gemaakt door twee van onze medewerkers en was dus live! Ook de kostuums hebben we zelf gemaakt.


Feedback van de hoofdrolspelers:

Scheppende geest:
* Ik was heel blij met de kinderen die het leuk vonden, en een rol die mij interesseerde

Plasticmonster:
* Het geeft je een kick, in theater mag alles
* I feel good, ik voel me sterker, krachtiger, volmaakter


Als extraatje heeft een van onze acteurs nog een mooie boom gemaakt in het atelier, deze is deze week nog te bewonderen in de Happy Panda.
 


Nu hebben we nog een mooi afsluitingsfeest, a.s. vrijdag in de Lighthouse met twee bands (met muzikanten met een beperking), een paar leuke films die tijdens dit project zijn geschoten en het veilen van de kunstwerken. Leuk om alvast te vermelden dat dit project nog niet helemaal afgelopen is, het krijgt nog zeker een staartje en misschien zelfs meerdere!

Uitnodiging voor het eindfeest!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten