vrijdag 26 februari 2016

The Walks

Ik ben bezig met een leuk project vanuit mijn vrijwilligerswerk in samenwerking met twee dansers van de stichting MOHA. Zij hebben een eigen groep mensen met een beperking waarmee zij wekelijks samen komen in het project Move-Dance-Act, en zij hebben vorig jaar een optocht gehouden door Amsterdam West met deze groep.
Vorig jaar had Stichting Moha een vergelijkbaar project
Vorig jaar, na het IJburgproject, kwamen wij in contact met twee leuke jonge dansers en we besloten samen een project op te zetten. We hadden dezelfde visie op het werken met mensen met een beperking. De kracht komt van de acteurs/dansers en niet vanuit de Kunst met een grote K. De acteurs en dansers staan centraal en zijn geen decorstuk van de "echte" kunstenaars. Ze hoeven ook niet te zijn zoals kunstenaars zonder beperkingen. Nee, onze acteurs hebben hun eigen unieke talenten, hun bijzondere manier van zich uit te drukken en juist dat zetten wij in de schijnwerpers.

Het doel van dit project, is net als bij het IJburgproject, om buiten de muren, in contact met de omgeving en de mensen op straat. Maar wel op een heel andere manier dan op IJburg. Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen, kunstenaars, publiek op straat en we werken met twee verschillende groepen. Ze hebben elkaar nog niet ontmoet, dus dat wordt ook spannend! 
Dit is de route door Amsterdam OostUiteindelijk zijn we uitgekomen op 4 optochten door de stad: the Walks. We organiseren 4 "Walks" door Amsterdam in 4 verschillende stadsdelen en 4 verschillende thema's. Deze Walks zijn wandelingen met kleine acts, dans, muziek en andere verassingen. Iedereen wordt uitgenodigd om gewoon lekker mee te doen. Hopelijk zie ik jullie daar ook! 

De eerste is morgen al, op zaterdag 27 februari in Amsterdam Oost: https://www.facebook.com/events/1537333406596723/

 Dit zijn de data van alle vier de Walks:

Carnival – 27th February from Tugela 85 to Buurthuis Archipel/Makassarplein

Protest – 26th March (Part of FLAM festival) from Ijplein to Modestraat/Buikslotermeerplein

Funeral – 16th April from Open Atelier Zuidoost to Hoekenrodeplein

March – 5th May from Ontmoetingsplek DaCosta to Podium Mozaik/Bos en Lommerweg

Zie ook:  http://www.mohaproject.com/visibility/

Groetjes, Saskia

 
Onherkenbaar English summery:

Last year we met the two girls from Moha, and decided to do a project together. We have the same goals as before, but with a completely different approach. The goal are to go outside the walls of the institute and meet people, and to put our actors/movers in the spotlight with their unique talents and ways to express themselves. 

We are organising 4 Walks in the different parts of Amsterdam, each with a different theme. The first being Carnaval in Amsterdam Oost, 27th of february (tomorrow!). The Walks will have different small acts, music and surprises! Everyone is invited to join us, so I hope to see you there!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten