woensdag 29 maart 2017

Bullet Journal of Bujo

Ik heb het handletteren ontdekt en kwam zoekende naar ideeën uit op het bullet journal. Nu zul je zeggen, wat is dat nou weer. Dat had ik dus ook! Bullet Journal is een methode waarmee je orde kunt scheppen in de chaos. Altijd handig voor creatieve maar chaotische types zoals ik! Maar het leuke eraan is dat je je ook nog kunt uitleven in zo'n bullet journal. Het wordt dan bijna een soort art journal. Maar het hoeft niet, je kunt ook minimalist blijven en het gewoon praktisch gebruiken. Wil je meer weten over hoe het systeem werkt, kijk dan even naar deze site met uitleg: bulletjournal.com bulletjournal.com Zo ben ik dus begonnen met mijn bullet journal. Ik begon ook minimalistisch maar gaandeweg kreeg ik de smaak te pakken en ik ben nu aan het experimenteren met verschillende layouts, geïnspireerd door anderen op pinterest en facebookgroepen.

Eigenlijk functioneert mijn bujo een beetje als een combinatie tussen een dagboekje en een to-do-list.


Ik vind het een leuke manier om het tekenen een weer een beetje op te pakken. Zoals je hier kunt zien heb ik ook het zentangelen ontdekt. Een soort doodelen met allerlei mooie patronen waar een soort zen-werking vanuit gaat.

Erg leuk om zo bezig te zijn met tekenen en doodelen.
De afgelopen weken heb ik geëxperimenteerd met lay-outs, zoals bijvoorbeeld de "dutch door". Daarbij speel je met de blaadjes van het boekje, je kunt ze bijvoorbeeld halverwege doorknippen en dan de onderkant omslaan of je vouwt een pagina vertikaal doormidden (zoals ik heb gedaan). Op dit moment vind ik dat nog niet zoveel toevoegen.
Verder kun je nog zoveel meer met een bujo. Je kunt allerlei trackers maken, bijhouden wat je eet, drinkt, sport, je huishouden organiseren, ziektesymptomen monitoren, je binnenkomende post organiseren (ga ik ook doen!) etc. Verder kun je hem ook nog als notitieboekje gebruiken. Zoveel mogelijkheden en door het slimme systeem blijft het overzichtelijk. Hier ga ik vast nog veel meer mee doen!2 opmerkingen:

  1. Ik kijk altijd vol bewondering naar mensen die zo mooi kunnen tekenen. Lijkt me een mooie creatieve uitlaapklep zo'n journaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dankjewel! Ik vind zelf eigenlijk dat ik helemaal niet zo goed kan tekenen en dat ik nog veel heb te leren! ;)

      Verwijderen